Apkeptos krevetės su lydytu sūriu

Jums reikės:

  • keleto didžiųjų tigrinių krevečių (apie 300 gr.)
  • žiupsnelio druskos;
  • trupučio pipirų;
  • po 30 g krapų ir petražolių;
  • 80 g sviesto;
  • 80 g lydyto sūrelio.

Paruošimas:

Tirpiname gabalėlį sviesto, 30 sekundžių kepame krevetę.

Krevetę įdedame į orkaitėje kepti tinkamą indą. Pabarstome druska, pipirais, užberiame smulkiai supjaustytus krapus ir petražoles. Uždedame sviesto gabalėlius ir užpilame lydytu sureliu. Indą su krevetėmis įdedame į karštą orkaitę 8 minutėms.

1. Kuo krevetė tamsesnė, tuo ji šviežesnė.

 

2. Krevetes perpjauname pusiau.

 

3. Krevetes kepame 30 sekundžių.

 

4. Krevetes sudedame į orkaitės indą.

 

5. Apibarstome druska, pipirais, krapais ir petražolėmis.

 

6. Uždedame sviesto ir užpilame lydytu sūreliu.

 

7. Pakepus 8 min. orkaitėje, krevetes jau galima valgyti.

Skanaus!!!

 

Niko receptas atsiųstas www.anonsas.lt "Geriausio jūros gėrybių recepto" konkursui

< Atgal