Kanadietiški omarai (Canadiens Lobster)

Omarai (stambūs jūrų vėžiai) - tikri Kanados ambasadoriai visame pasaulyje. Kanadietiškais omarais mėgaujasi daugiau nei 50 šalių gyventojai visame pasaulyje nuo Australijos iki Vietnamo.

Jūsų užsakytus omarus pristatysime gyvus, todėl galėsite mėgautis gurmaniška vakariene.

Omarai (Canadiens Lobster)
 DydisKiekis
Kaina/kg. 
600 gr. - 800 gr.
400 gr. - 600 gr.
1 vnt.
99 Lt/kg.

Gyvų omarų virimo būdai

Nehumaniškas: nuplautą, gyvą omarą įdėti į jau verdantį pasūdytą vandenį. Vienam kilogramui omarų reikia 2 litrų vandens ir 100 gramų druskos. Virti apie 15 minučių.

Humaniškas: paguldžius kniūbsčią ant pjaustymo lentos ir prilaikant, kad neslystų, durti peilio smaigaliu į nugaros vidurį. Įmesti į verdantį vandenį ir virti kol paraudonuos.

Išvirto omaro paruošimas

Išvirtą omarą ataušinti, nusausinti.

Uodegos kiautas: apversti omarą aukštielninką ir apipjauti pilvo kiautą abipus uodegos. Pilvo kiautą nulupti, stengiantis neįplėšti, išimti mėsą iš nugaros kiauto. Ties linkiu truputį įpjovus išimti vidurius - tamsiąją gyslą.

Mėsa iš nugaros šarvo: paguldžius omarą kniūbsčią, perpjauti išilgai pusiau. Šaukštu reikia iškabinti žalsvas jo kepenis bei rausvus ikrus - jei yra, kitus vidurius išmesti.

Žnyplės naudojamos: gnybiamiesiems jų galams nukirpti ir mėsai iš drūtgalio kiauto išimti. Kartu su kremzle išplėšti plonesnį žnyplių gnybtuką ir mėsai iš jo išimti.  

Kanadietiški omarai Jūsų įvertinimui:


 

< Atgal