Keptos krevetės su laukiniais ryžiais

Jums reikės:

  • 200 g laukinių ryžių
  • 12 vnt. vidutinių arba didelių krevečių
  • pusė stiklinės sojų padažo
  • pusė stiklinės aliejaus
  • 3 smulkiai sukapotos česnakų skiltelės
  • 1 citrinos sultys
  • šaukštas smulkiai sutarkuoto šviežio imbiero
  • 3 šaukštai aitriųjų paprikų (čili) padažo

Paruošimas:

Ryžiai išverdami sūdytame vandenyje. Verdant galima įlašinti kelis lašus alyvuogių aliejaus.

Visus marinatui skirtus produktus sumaišyti, sudėti krevetes, uždengti ir palikti per naktį. Krevetės kepamos 2-3 minutes ant mažos ugnies. Ryžius išdėlioti per visą lėkštės plotą, ant viršaus sudėti keptas krevetes. Patiekalą galima papuošti petražolių lapais ir citrinos riekelėmis. 

Skanaus!

Inesos Barčenkovos receptas atsiųstas www.anonsas.lt "Geriausio jūros gėrybių recepto" konkursui 

< Atgal