Klasikinis midijų paruošimas

Ingredientai:
  • Šviežios midijos (2 kg.)
  • Morkos - 2 vnt.
  • Svogūnai - 1 vnt.
  • Porai arba salierai - 1 vnt.
  • Taurė balto vyno
  • Grietinėlė 35 % (200 gr.)
  • Sviesto kepimui
  • Užšaldytų prancūziškų bulvyčių garnyrui (nebūtinai)


Gaminimas:

Smulkiai supjaustytas daržoves pakepinti ant sviestuko, supilti grietinėlę ir joje trumpai patroškinti daržoves. Supilti vyną ir sudėti gerai nuplautas midijas. 

Virti, puodą kartais sukrečiant, kad midijos apsiverstų, tol kol visos geldelės atsidarys, jokiu būdu neilgiau. Midijos atsiveria per 10 - 15 min.

Vandens pilti nereikia - užtenka vyno ir grietinėlės, o skysčio atsiras iš pačių midijų!

Valgyti su skrudintuvėje ar keptuvėje keptomis prancūziškomis bulvytėmis. 

Svarbu:
jei norite, kad padažas būtų mažiau riebus, tai grietinėlę naudokite mažiau riebią (15 %) arba pilkite jos mažiau. Jei midijų įdėsite daugiau, sakykime, 3 kg., tai jos išskirs daugiau vandens ir padažas bus lengvesnis. Eksperimentuokite ir atraskite savo klasikinį midijų padažą! Sėkmės!

 

Skanaus!!!

< Atgal