Pomidorinė žuvienė su krevetėmis

Jums reikės:

  • 250 g vidutinių arba didelių krevečių be uodegėlių
  • 400 - 500 g baltos žuvies filė (g. b. menkė arba baltasis pangasijas)
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1-2 cm ilgio čili gabalėlio (naudojau džiovintą)
  • 1 v. šaukšto saldžios paprikos miltelių
  • 2 skardinių pomidorų be žievelių savose sultyse (viso 800 g.)
  • 300 - 400 ml daržovių sultinio
  • 1/2 stiklinės smulkių makaronų (g. b. žvaigždutės)
  • 1 a. šaukštelio džiovinto baziliko
  • 4 v. šaukštų alyvų aliejaus
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1 v. šaukšto sviesto
  • jūros druskos
  • šviežiai maltų pipirų

Paruošimas:

Alyvų aliejuje pakepinkite čili, smulkintą svogūną bei česnaką, kiek vėliau sudėkite paprikos miltelius bei krevetes, pakepinkite apie 1 minutę. Viską supilkite į puodą, sudėkite druska apibarstytus gabalėliais pjaustytus filė, skardines pomidorų (juos šakute susmulkinkite), makaronus užpilkite sultiniu bei virkite ant nedidelės ugnies kol makaronai išvirs.

Pabaigoje sudėkite džiovintą baziliką, įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį ir įmeskite gabalėlį sviesto. Viską atsargiai, kad nesutrupintumėte žuvies filė, išmaišykite ir galite patiekti.

Prieš patiekiant, pabarstykite kapotom petražolėm ar kalendra.

Skanaus!!!

 

Neringos receptas atsiųstas www.anonsas.lt

Šis receptas laimėjo geriausią balandžio mėnesio jūros gėrybių recepto konkurse, kuris vyksta www.anonsas.lt

< Atgal