Midijos su vynu ir česnaku

Jums reikės:

4 porcijos

  • 2 kg. gyvų midijų
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 smulkiai sukapotos česnako skiltelės
  • 150 ml sauso balto vyno
  • 2 šaukštai šviežių sukapotų petražolių papuošimui
  • prancūziškos duonos arba bulvytės fri 

 

Paruošimas:

Patikrinkite, ar visos midijos užsidariusios (išmeskite visas, kurios įskilusios, arba neužsidaro). Po šaltu bėgančiu vandeniu nuplaukite geldeles, nutraukite prie jų priaugusias ataugas. Gerai perskalaukite kelis kartus.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 3-4 minutes pakepinkite svogūnus ir česnakus.

Supilkite vyną, suberkite petražoles, gerai išmaišykite, užvirkite ir sudėkite midijas. Uždenkite ir kepkite 5-7 minutes, vis kresteldami, kol geldelės atsivers (išmeskite tas, kurios liks užsidariusios).

Patiekite midijas savo sultyse, apibarstytas sukapotomis petražolėmis, maltais juodaisiais pipirais, ir su prancūziška duona arba bulvytėmis fri.

Skanaus!!!

 

< Atgal