Spageti su aštriomis krevetėmis

Jums reikės:

  • 200 - 250 g spagečių
  • 2 v. šaukštų alyvų aliejaus
  • 2 v. šaukštų sviesto
  • 2 skiltelių česnako
  • 250 - 350 g didžiųjų krevečių
  • 1 cm čili pipiriuko arba 1/2 a. šaukštelio malto čili pipiro
  • 1/2 stiklinės balto sauso vyno
  • 1/2 citrinos žievelės
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1-2 v. šaukštai kapotų petražolių arba kalendros
  • druskos, pipirų

Paruošimas:

Spagečius išvirkite pasūdytame vandenyje. Kol verda spagečiai, pasiruoškite padažą.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejų ir įdėkite gabalėlį sviesto, pakepinkite smulkintas ar perspaustas česnako skilteles bei smulkintą čili pipiriuką, vėliau sudėkite krevetes, užpilkite baltu sausu vynu ir keletą minučių patroškinkite, kol vynas nugaruos. Tada sudėkite perkoštus makaronus, įberkite tarkuotos citrinos žieveles, supilkite citrinos sultis, kapotas petražoles, įberkite druskos, pipirų pagal skonį, viską išmaišykite ir patiekite.

Skanaus!

Neringos receptas atsiųstas www.anonsas.lt "Geriausio jūros gėrybių recepto" konkursui

< Atgal